duminică, 21 decembrie 2014

Energia banilor


Banii....

Banii sunt o forma de energie, cu o denumire consensuala – „BANI”, cu nimic deosebita de energia numita consensual „MASA”, sau de energia denumita consensual „COVOR”, „FEREASTRA”, „JUCARIE”, „LAMPA”..... etc..... etc.....

Fiecare forma de energie care a fost etichetata cu o denumire consensuala, are un set consensual de functii.

Spre exemplu : MASA – e destinata unei palete de actiuni in care ne folosim mainile. E un suport construit in asa fel incat ceea ce facem cu mainile sa fie intr-o pozitie comoda corpului nostru. Ca vrem sa facem ceva in picioare sau in pozitia sezut, masa are inaltimea ideala unei game largi de activitati executate cu mainile –gatit, scris, pictat, sculptat, mancat, baut cafea, citit, etc.... etc....

Energia denumita „BANI” este investita cu functia de moneda de schimb. Dai o cantitate din aceasta energie in schimbul altor forme de energie. Cumperi obiecte, cumperi mancare, inchiriezi locuinte, petreci intr-un local, calatoresti, donezi, faci cadouri, etc..... etc...... incluziv la biserica folosesti aceasta energie numita consensual „BANI” (spovedanie, binecuvantari, lumanari, pomelnice, s.a.m.d.)

Toate formele de energie din univers sunt parti din creatia lui Dumnezeu. Sunt expresii ale Creatiei. Pe Pamant, cu mentalul nostru  - le catalogam in functie de tiparele noastre. 

In realitate, privite la scara larga – TOATE SUNT. Adica nu sunt nici bune, nici rele, nici pozitive nici negative, nici corecte nici gresite, nici inaltatoare nici malefice.

PUR SI SIMPLU SUNT.

Valoarea de adjectiv le este data de intentia personala si de setul fiecaruia de credinte.
Spre exemplu – CUTITUL....  Il folosim sa taiem painea cea de toate zilele. Deci e bun. Dar altii il folosesc pentru a rani sau pentru a ucide.... o fi totusi rau...?

Dupa ce am citit despre o crima oribila – un monstru care a ucis si a transat o adolescenta in bucati mici pe care le-a pastrat la frigider, cu intentia de a-si face mancare in fiecare zi cu cate o bucata...... am urat cutitele.... vroiam sa fie interzise, le consideram malefice!!

.... Apoi o voce calda din spatele vortexului de ganduri indurerate mi-a soptit:
 „Si cu frigiderul cum ramane... ? Acolo si-a depozitat canibalul cadavrul transat... Interzicem si frigiderele? ... Dar masa... ? S-a folosit si de masa, nu uita. Pe masa a taiat bucatele din corpul fara suflare si si-a ordonat portiile pentru depozitare.....”

Da. 
Nu cutitul este malefic. Intentia celui care se foloseste de el ii da o valoare sau alta (valoare care tot consensual este determinata. Ce mie mi se pare bun - conform setului MEU de credinte, altuia i se poate parea abject, intolerabil)...

Revenind la bani. Forma de energie- nici buna, nici rea. Care pur si simplu ESTE. 

Totusi, de-a lungul timpului, multe forme organizate de spiritualitate au catalogat aceasta energie, si au impregnat in mentalul comun o imagine intunecata despre bani.

Totul a pornit de la o invatatura absolut pertinenta cu privire la lacomie. Si la avaritie. Care trasaturi sau atitudini au legatura si cu banii, dar mai ales cu setul personal de valori. Lacomia sau avaritia nu vizeaza doar banii. Ci si obiectele, sentimentele, gandurile. Totusi, nu au legatura cu vibratia energiei numita „BANI”. Are legatura cu intentia personala, cu vibratia personala.

Nu am sa dezvolt subiectul in directia manipularii maselor in continuare prin dogme religioase, nu am starea potrivita pentru a arata cu degetul  spre conspiratii in masa, consider ca Dumnezeu le permite pe toate atat cat este nevoie pentru fiecare spre intelegere.
Totusi, am sa punctez asta, pentru ca face parte din reteaua de cordoane energetice pe baza carora s-a cladit un concept de masa.

Cu timpul, bisericile au emis judecati de valoare cu privire la bani. Oameni simpli, cu „frica de Dumnezeu” au ramas cu expresii de genul „BANII SUNT OCHIUL DRACULUI”....
Expresia a devenit un fel de virus raspandit la scara larga intr-o retea universala de computere.
Aud peste tot, facebookul e „pana-n gat” de judecati de valoare gen: „NU VREAU BANI, VREAU FERICIRE”, „ALEG IUBIREA, NU BANII”.... etc....

Ca si cand fericirea sau iubirea ar anula energia banilor, sau invers. Sentimentele sunt sentimente.  Obiectele sunt obiecte.

Cum ar fi sa zic „NU VREAU FERESTRE, VREAU IUBIRE!” ? Cum ar suna asta ? ?
sau „ALEG IUBIREA, NU CIORAPII!”

Nu-i asa ca suna amuzant?

Si ciorapii sunt o forma de energie cu o denumire consensuala. La fel ca si banii. La fel ca toate obiectele de care ne folosim intr-un fel sau altul pe pamant in aceasta forma.
Ciorapii imi sunt necesari.  Ma protejeaza de frig si de taieturi. Fara indoiala, oricat de atinsa de vreun curent romantic sau spiritual as fi. Iarna – cu picioarele goale prin zapada....  Sau vara, pe un drum accidentat, cu cioburi si bucati de metal ascutite......

Totusi unii ucid cu un ciorap. Cu acelasi ciorap care iarna trecuta a protejat victima de frig.....
Pentru asta - nimeni din familia victimei nu va condamna ciorapii. Si vor continua sa poarte ciorapi pana la adanci batraneti.

Cu ce sunt diferiti ciorapii de bani la nivel subtil? CU NIMIC.

Toate sunt. Iar noi, fiecare in parte – alegem cum sa ne raportam la orice. Avem un sistem de credinte, un tipar. AL MENTALULUI, NU AL SUFLETULUI.

In copilarie am primt un sablon de la parintii nostri.
Majoritatea  am experimentat lipsuri, si le-am engramat  ca date de referinta.
Majoritatea am fost educati ca banii nu aduc fericirea, si ca saracii sunt mai virtuosi.
Majoritatea am crescut auzind povesti negative despre oamenii cu bani.
Am fost setati sa dispretuim banii.
Parintii nostri au dispretuit banii pentru ca nu i-au avut. 
Au dispretuit oamenii cu bani pentru ca s-au simtit complexati in prezenta lor. 
Au dat vina pe bani pentru ingrozitor de multe defecte de caracter.
Adanc in subconstientul nostru avem engramat un adjectiv pentru bani... „BANII SUNT OCHIUL DRACULUI”......

Din punct de vedere pur spiritual, expresia e absurda. 
Suna la fel ca si „CIORAPII SUNT OCHIUL DRACULUI”

Nimic nu e ochiul dracului. Nimic nu e bun sau rau. Totul este.

Asa cum am nevoie de ciorapi sa-mi protejez picioarele, asa cum am nevoie de cutit sa tai painea si legumele – fara ca existenta lor in viata mea sa-mi scada valoarea spirituala, la fel am nevoie si de bani.

E alegerea mea cum ma raportez la ei. A mea si doar a mea.

Orice imi poate narui cresterea spirituala – daca (si numai daca) folosesc acel ceva in scopuri de vibratie joasa.
·          
      Sa spunem ca am o icoana pe care o pretuiesc tare. O port la mine mereu. 
      Si intr-o zi, cineva in tramvai incearca sa mi-o fure. Observ, pun mana la buzunar si evit incidentul. 
      Dar ma infurie ideea ca cineva a vrut sa faca asta. Ma enervez, si in loc sa ma indepartez de hot, eu sar la bataie. 
      Dau cu pumnii si picioarele pana ma racoresc. Am lovit pana l-am culcat la pamant, si – ca sa-mi arat superioritatea... am pus piciorul pe fata hotului, spunand : „Asta patesti daca te pui cu mine!”. 
      Apas piciorul si continui: „Asta pentru Maicuta Domnului, ca esti un vierme pacatos!”

... Oare Maicuta Domnului apreciaza gestul meu.... ?
.... Oare agresivitatea mea are o justificare in faptul ca am vrut sa-mi pastrez iconita... ?
.... Oare iconitele sunt malefice.... ?

Eu as fi fost malefica daca as fi facut asta. Insa pornirea mea malefica nu este data de forma de energie numita „ICOANA”.   
Iconita este un obiect – de regula sfintit.  INSA NICI UN OBIECT DIN LUME NU ARE SA-MI DEA SAU SA-MI IA VREODATA CEVA CE NU ESTE IN MINE.

Banii sunt un subiect controversat. Se scriu mii de carti despre bani. Toate contin adevaruri ale unor niveluri de constiinta. 
Un nivel 150 contine o jumatate dintr-un nivel 300.... un sfert din 600.... etc..

Si totusi, banii nu sunt nimic altceva decat o forma de energie asupra carora oamenii impregneaza intentii personale si credinte inradacinate.

Asa cum masa e o masa, e neutra in sinea ei ca forma de energie, asa cum cutitul e un cutit, neutru ca forma de energie, asa cum ciorapul e un ciorap... 
TOATE SUNT. ATAT.

Eu aleg sa folosesc cutitul in general pentru nutritia mea. Mai tai cateodata etichetele enervante de la bluzele noi.... sau tai in jumatate cate o lumanare.... 
Bunica-mea a folosit aseara acelasi cutit pentru a taia o gaina... am primit-o de la sat.... vie..... 
M-a tulburat pe moment, am auzit din camera mea tanguielile gainii....
Totusi nu am sa renunt la cutit, daca as renunta la el - ar trebui sa imi cumpar altul – la fel de ascutit.... cu care la un moment dat bunica-mea va taia din nou o gaina....
 Prin urmare de ce m-as supara pe cutit? 
Si-apoi.... ma supar pe cutit, bine, dar nu pot renunta la energia lui, ma ajuta in casa, nu ma pot lipsi de el, nu pot rupe cu dintii legumele pentru fiica-mea... prin urmare ma supar pe O EXPRESIE A CUTITULUI, acela pe care il am deja, dar imediat il recuperez, cumparand  O ALTA EXPRESIE A ACESTUIA, unul nou, deci cheltui si bani, inca o forma de energie, si nici nu renunt la energia CUTIT in viata mea.....

Cu banii – exact la fel.

E alegerea mea sa ma supar pe ei. Insa voi avea nevoie de aceasta forma de energie in fiecare domeniu din viata mea pe pamant. 
Inclusiv pe drumul meu spiritual. 
Care drum nu difera cu nimic de drumul altuia in viata. Toti avem un drum spiritual, indiferent ca suntem constienti de asta sau nu. 
Indiferent ca alegem si cu mentalul constient sa evoluam, sau traim ghidati de preocupari ne-religioase. 
Viata in corp uman este o alegere a spiritului. Nimic nu este lipsit de spiritualitate. Creatia Tatalui este perfecta, non-duala. Dualitatea exista doar in mentalul nostru.

Dumnezeu nu iti conditioneaza evolutia..... Tu faci asta. Tu si numai tu.

Dumnezeu este IUBIRE NECONDITIONATA. Trage tu concluziile pentru aceasta afirmatie.
__________________________________________________________________________________