duminică, 18 ianuarie 2015

Barbatul este un vanator _______________________________________________


Vorbesc ca o moara stricata despre suflet, despre Dumnezeu, despre vindecare prin eliminarea fatetelor egoului, prin renuntarea la rolurile noastre, prin integrarea Umbrei..... si mai „aud” fragmente de forme-gand de genul:„Hai maaa, lasa-ma cu tehnicile tale spirituale, ca deocamdata traiesc pe Pamant, si egoul ala de care vorbesti tu e parte din mine, iar eu nu vreau sa ma transform intr-un maestru budhist, nici intr-un sef de trib saman si nici nu fac vreo scoala de preotie.....  Si daca tot te dai inteleapta – de ce nu bagi tu doua pase magice sa ma vindeci tu?
Ce-ar fi sa scrii ceva interesant, cum ar fi despre barbati, cum sa-i intelegi, cum sa-i manevrezi, ceva prospecte de utilizare, ceva recomandari si contraindicatii, sau „Cum sa intelegi o femeie” si din-astea – mai din viata reala....

:))))
 
Au dreptate formele – gand care ajung la mine.

Ma focusez prea tare pe chestii care sunt greu de digerat, si la care cineva ajunge pas-cu-pas, in timp, cand - si daca vrea.
E adevarat, le scriu pe inspiratie, pot da vina pe Anael si m-am spalat pe maini... dar Anael se uita fix in ochii mei si-mi transmite ca datoria lui nu este sa-mi impuna ceva, si ca inspiratia mea va veni intotdeauna in acel domeniu in care ma concentrez cel mai intens.
Azi am sa ma concentrez pe roluri, si am sa las predicile deoparte.

Despre femei – tot ce poate sa-mi vina in cap, este un banc ilustrat:

Cica Ion s-a hotarat sa scrie o carte:

Titlu: „Sa intelegi femeia”
Cuprins: „Nu poti”
Sfarsit.

Pai atunci – hai despre barbati.
In viziunea unei tipe ... hai sa spunem in cei mai delicati termeni – nonconformiste :)

Sunt o femeie norocoasa (sau nu), m-a inzestrat Dumnezeu cu un chip simetric (asa se explica frumusetea unui chip), si cu un corp armonios... ce mai, ca s-o spun mai pe sleau sunt „o bunaciune”.

"Bunaciunea de mine" este dotata si cu creier bine vascularizat, ceea ce per total da o chestie ciudata: femeie frumoasa si desteapta.

... Un adevarat test de personalitate pentru barbatii din viata mea.

De aici, din postura tipei curtate, la un moment dat am inteles: toti barbatii sunt vanatori, nu e deloc absurda teoria.

Insa nu toti sunt vanatori iscusiti.

Unii vaneaza la nivel de ARTA, o au in sange, stiu exact cat si cum sa isi „sniffuie” prada, cand sa atace, cum sa domine actul; 

Altii vaneaza AMATOR CU PERSPECTIVE... stau bine cu snifful, dar se impiedica la atac, sau dau atacul spectaculos, dupa care se pierd in fata pradei gata dominata... sau poate stau prost tocmai cu sniffuitul, si isi aleg total absurd tintele, dar in conjuncturi potrivite, ajutati de Fortuna – fac minuni mai departe;

Mai sunt si ANTI-TALENTE... praf pe toate planurile, nici o perspectiva in afara cazurilor in care prada se preda singura, dar sa se predea cu maiestrie, altfel se sperie vanatorul...

Majoritatea vanatorilor au o chestie in comun: odata cucerita prada, nu stiu sa se bucure de ea. Continua sa vaneze, aceeasi prada, ca si cand la asta se rezuma totul... au pierdut parca intelepciunea vanatorului, au ramas doar cu instinctul de atac, cu jocul seductiei, ca si cand n-au vanat destul de iscusit, si deci trebuie sa lupte in continuare – pentru prada, cu prada, din cauza pradei... 

... Dar asta e o chestie comuna atat pentru ei cat si pentru noi – pradele.

Am uitat sa savuram, ne-am blocat in jocul seductiei, al partidei perfecte de vanatoare, mai departe de asta nu stim, nu ne amintim...  nu vrem, avem egouri de hranit, si in ultimele secole functionam din ce in ce mai egotic... curentul materialist a nimicit spiritualitatea, asa incat suntem produsuri ale unor timpuri scindate, incomplete.

Dar asta este o alta poveste.
Revenind la barbati:


VANATORUL ARTIST, iscusitul... acela e tipul rar... e tipul acela care te cucereste din prima clipa, te cuprinde parca in toate structurile...
Simpla lui aparitie deja te-a fascinat, emana ceva... poti foarte bine sa crezi ca in structura lui chimica e ceva in plus...
Si chiar e. 
Tipul are engramat in el succesul. Are o siguranta de sine care debordeaza la nivel chimic, cu toate ca nu face gesturi ample, nu se poarta ca un filfizon, nu ridica tonul vocii, nu face gesturi de bravura, nu-ti impuie capul despre cum a facut el armata, sau cum il respecta pe el toti „pamfletii”, sau cum s-a batut el odata cu cinci interlopi.
Are o siguranta de sine greu de inteles de catre majoritatea dintre noi. De aici ii vine modestia, sau lipsa nevoii de a-si striga in gura mare masculinitatea. 
O are pur si simplu, nu mai lupta pentru ea. 

Cum il recunosti?
Simplu. Din prima.

E inconfundabil. Chimia lui emana raspunsul. Corpul lui vorbeste in termeni de siguranta, confort, exhilibru. 
Vocea lui este profund masculina, iar tonul pe care il foloseste nu depaseste anumiti decibeli. 
Posturile corporale sunt degajate, echilibrate. Nu dominatoare, ci degajate. Nu va ocupa 70% din tot spatiul, pentru ca nu are nevoie de Forta, el are Puterea. 
Puterea e in echilibrul interior si in increderea in sinele lui cel mai profund.
Nici nu-si va tine mainile incrucisate pe torace sau pe abdomen. Nu are ce sa protejeze. E in siguranta el cu el, prin urmare e in siguranta si in compania ta sau a lumii in general.

Cu tipul asta poti vorbi despre machete de avioane si sa ti se para fascinant, sau poti sta in tacere de la prima vedere si sa simti ca ati comunicat mai mult decat ai facut-o intr-o viata de om cu alti iubiti de-ai tai.
Tipul nu are nimic de demonstrat.

 E un vanator artist care  stie exact ce fel de prada il „coafeaza”, nu-si pierde vremea cu pasarele doar de dragul de a vana , sau pentru exercitiul vanatorii. 
Pentru el vanatoarea are sens. Isi savureaza prada, ii da valoarea cuvenita actului in sine.
Cunoaste vanatoarea, o are in sange, o simte – prin urmare va vana cu sens de fiecare data. 
Ca un maestru saman. 
Fiecare act de vanatoare e o calatorie a sufletului. 
Nu are legatura cu forta fizica, si nu are legatura cu satisfactii gratuite.
 Un saman porneste la vanatoare asumandu-si prin asta o calatorie a spiritului. Totul are valoare. Inclusiv savurarea prazii in final. Chiar felul in care isi foloseste prada dupa ce a cucerit-o, dupa ce vanatoarea s-a soldat cu succes – este o arta in sine.   
Samanul isi respecta prada si o valorifica excelent. 

Asadar... cand acest tip – vanatorul artist - isi indreapta atentia spre tine... intrebarile de genul „Ce vrea de la mine?”, sau „Dar daca ma vrea doar pentru o noapte?”... sunt inutile.
Tipul nu mai vaneaza pentru placeri de moment. Nu mai are ce sa-si demonstreze, si nici ce sa invete.
 E gata – invatat.
Vanatoarea lui e arta - de la prima privire pana la ultimul sarut.

Nu-si pierde timpul cu prazi inutile satisfactiei sufletului. Nu da semnale false. Nu se dau lupte in el. Nu cauta pansamente.
 Nu cauta – punct.
Stie exact ce, cum, si cat vrea.
Si vrea cu constiinta spiritului, nu cu indecizia trupului.
E fantastic tipul. Si e foarte rar.
Bine ca e.

Si noi – prazile – suntem diverse. Fiecare avem vanatorii pe care ii meritam in viata noastra. A fi o prada cu sens – este de asemenea – o arta... Despre asta intr-o alta povestire.


VANATORUL AMATOR CU PERSPECTIVE

Tipul e cel mai comun in zilele noastre. De regula stie ce vrea, insa are lacune la domeniul increderii de sine, si atunci se foloseste de artificii, braveaza.
Vanatoarea pentru el e o SCOALA a spiritului, nu o CALATORIE.
Mai are de invatat, si el stie asta.

Din acest motiv – prada lui nu este intotdeauna una cu sens. 
Uneori vaneaza pentru exercitiu. Invata. Exerseaza. Ca sa „prinda spilul.”

De cele mai multe ori vaneaza pentru a descoperi o prada valoroasa – inca nu stie exact ce inseamna „o prada valoroasa”, si inca nu stie ca vanatoarea e o arta, unde valoarea suprema nu consta in descoperirea pradei la final, ci in calatoria sufletului – unde totul incepe de la a sti exact cine esti si cat poti, a sti perfect ce doresti, si sa ai un miros bine definit.
 „Snifful” face parte din arta. 
Te folosesti de el in fiecare moment, nu astepti sa dobori „prada” pentru a intelege cat e de comestibila, sau ce vrei de la ea.

Uneori sta bine cu „snifful” – insa paralizeaza in tactica.
 Puterea „pradei” il copleseste. Simte nevoia sa foloseasca forta acolo unde este doar un joc al puterii personale. Nu o are, de asta apeleaza la forta fizica. Forta care nu se traduce neaparat in violenta fizica, ci in gesturi si atitudini.

Cum il recunosti?
In general e peste tot. 

E tipul acela frumos care apare ca un print pe un cal alb, si incepe sa-si etaleze talentele – ca tu sa intelegi exact cu cine ai de-a face.
Are sa-ti povesteasca despre copilaria lui trista din care a invatat multe, despre unele femei din viata lui care l-au dezamagit profund, are sa-ti spuna ca a invatat de la viata ca trebuie sa fii mereu in garda, si ca el nu o sa-si mai puna sufletul pe tava din prima, pentru ca a depasit stadiul de victima.....  

Iti va sugera ca pentru a fi cu el – tu trebuie sa treci anumite teste ale increderii, te va asigura ca el isi doreste „ceva serios” si ca nu mai are chef sa-si piarda vremea cu „capreoare” frivole.

Iti va povesti cum a facut el plantoane in armata si ce arme a avut el, iti va da de inteles - mai mult sau mai putin subtil -  ca e un mascul feroce in pat, va avea de fata cu tine conversatii telefonice cu prieteni fata de care va avea o atitudine de superior (salvatorul, sau mai desteptul, sau sfatuitorul, sau curajosul admirat, sau interlopul temut... etc...)

Se va lauda direct sau indirect cu relatiile lui sus-puse, sau periculoase.... in orice caz nu va lasa nemarcat acest teritoriu al sustinerii din exterior.
In general are o voce masculina, sau aproape masculina. 
Posturile lui corporale vor fi de cele mai multe ori unele de forta.
Va ocupa 70% din spatiul total. 
Simti ca domina incaperea, sau cel putin canapeaua.
 In raport cu alte persoane va avea tendinta sa priveasca drept in ochi – dar la modul demonstrativ, ca si cand face o declaratie de capacitate in asta, sau va adopta o pozitie semi-fata. Umerii lui nu sunt paraleli cu ai tai. Foarte subtil, aproape insesizabil – corpul lui spune:
„Sunt peste tine, te depasesc, pentru a vorbi cu tine fac un gest de intoarcere, deci clar nu esti si nici nu te las sa-mi fii egal, cu atat mai putin ai sa ai vreo sansa sa ma ai in pozitie de raport direct, si nu ai nici o sansa sa ma descoperi, n-ai cum sa-mi tintesti vulnerabilitatea, nu permit”.

Daca esti atenta la gesturile lui, il poti surprinde cu mana la ureche sau la nas.  E nesigur pe el, sau vrea sa minta. Ma rog... sa reconfigureze realitatea care nu-l „coafeaza”.
Privirea lui va tinti destul de des in stanga. Isi compune povesti. El insusi nu este o poveste suficient de buna.VANATORUL ANTI-TALENT

Ei bine draga mea.... cu acesta trebuie sa fii o prada atat de iscusita incat sa-i cazi la picioare (la modul figurativ) si sa-i strigi cu toti porii „Sunt vulnerabila! Ma poti domina! Sunt o prada! Miroase-ma! Pot sa cad suficient de tare incat sa ma ai pana la final!”

Ai putea crede ca aceasta tipologie are nevoie ca tu sa fii vanatorul.
Te inseli.
Nimic nu poate fi mai eronat.

El, mai mult ca oricine – are nevoie sa vaneze.

E anti-talent, dar asta nu face decat sa-l intarate mai tare.

El are nevoie de o prada, nu de un vanator care sa-i anuleze definitiv orice speranta la masculinitate.

Isi va cauta validarea in fiecare femeie pe care o intalneste. In fiecare gest pe care il face.
Nu incerca sa-l domini, o va lua la sanatoasa.

Si nu incerca nici sa te prezinti sub o forma imbunatatita. 
Recunoaste vulnerabilitatea, instabilitatea, inautenticul -  mai bine ca orice, le are in el, se lupta cu ele suficient, nu va vrea sa se lupte si cu ale tale. 
El cauta in tine o validare, un sprijin, o salvare a propriei stime de sine care e la pamant.

Nu striga in gura mare „Sunt atat de disperata incat ma poti avea oricand, oricat, oricum! „

Culmea – nu asta cauta el.

El cauta exact ce nu are: ECHILIBRU. 

Cand sime echilibru si interes – e intr-al noualea cer. Isi doreste stabilitate. 
Se teme de abandon, se teme de umilinta, se teme de ridicol, se teme de .... se teme de orice.
Asadar... pentru acest gen de vanator... prada e o maestra. In arta pradei :)

Cum il recunosti?
Destul de simplu. 

Este tipul acela care braveaza cel mai tare. 
Desteptul desteptilor, sau batausul, sau tipul pasionat de sporturi extreme, sau pasionatul de arme, sau.... orice tip care isi va striga cu toata forta masculinitatea, folosindu-se de artificii.

Iti va povesti ore-ntregi despre pasiunea lui pentru bungee-jumping, sau motoare de viteza, sau mai-stiu eu ce chestie periculoasa care stimuleaza adrenalina. Ii vei admira nebunia, curajul, excentricitatea de care a dat dovada in diversele povesti pe care ti le spune, sau chestii pe care le face.

Uneori vei auzi povesti despre cate victime face el printre femei. 
Si cum nimeni nu il poate „potoli” pe el – acest nebun dependent de adrenalina, acest independent incurabil, care are lumea la picioare, insa nu poate stapani o relatie. 

Bine-nteles, e vina femeilor, care nu-i inteleg natura salbatica, nimic altceva..... El e cel mai feroce mascul pe care il poti intalni vreodata, nu te indoi de asta, ca il ranesti in cel mai intim si vulnerabil loc al lui...

Acesta vaneaza cumva... ca iepurasul: da si fuge repede, nu cumva sa fie ranit. 

Si... orice il poate rani. De la o privire ... pana la un gest concret din care el sa deduca prin formula „N luate cate K” ca nu e suficient de bun, sau ca ai putea vreodata sa-ti iei zborul, sau ca ai putea vreodata sa il consideri mai putin decat fantastic.

E tipul care isi tine des mainile incrucisate peste corp, sau degetele mari stranse in palma.
 E tipul care se scarpina la ureche in timp ce vorbeste, sau se freaca la ochi, sau se mangaie pe picior intr-un gest de frecare a piciorului. Sau pe brat. E o lupta constanta in el, asa incat uneori are nevoie sa se consoleze si sa se regrupeze.
 Iti va evita privirea directa, sau te va privi atat de demonstrativ in ochi incat te va pufni rasul. 
Il poti surprinde de la distanta fixandu-te cu privirea. 
Te cerceteaza. 
Vrea sa te stie, sa te invete, sa te aprofundeze in cele mai adanci cotloane – pentru a se asigura ca nu te vei transforma intr-un agresor. Vrea sa iti inteleaga toate motoarele, si sa calculeze daca se poate descurca cu astfel de motoare. 
E cu garda sus. 
Chiar si dupa 10 ani de casnicie. Daca ii apuca. Va calcula fiecare gest si il va raporta la stima lui de sine. In momentul in care ceva ii da cu minus – pleaca. 

... :)

Cam atat despre barbati.
Artisti, amatori sau anti-talent – toti, dar absolut toti sunt vanatori. 

Nu te amagi crezand ca uneori e nevoie ca tu – femeia, sa domini jocul in postura de vanator.   
Tu domini jocul de multe ori, insa daca si numai daca o faci in polaritatea corecta. 

„Prada” – este pentru vanatori un TROFEU.
 Fii trofeul suprem, si jocul seductiei iti va aduce satisfactii extraordinare.

Fii trofeul pe masura vanatorului pe care il doresti in viata ta, si vei avea lumea la picioare.

Fii tu insati, fii in regula cu tine, valorifica-te pana la nivelul maxim, si vei fi un trofeu suprem.

Fiecare „prada” isi atrage subliminal exact acel vanator de care are nevoie. 
Nici mai bun, nici mai prost.

Fiecare vanator va cauta o prada.
Una pe masura puterii sale personale. 
Nici mai buna, nici mai proasta. 
Si in nici un caz nu va cauta un vanator. Masculul este intotdeauna purtatorul de bile.
E ancestral, e engramat in arhetipul colectiv. La nivel subliminal totul este conform unui arhetip. 

Barbatul - vanator.
Femeia - prada (trofeu).

__________________________________________________