duminică, 20 martie 2016

Remedii miraculoaseCând vrei să demonetizezi ceva, aruncă acel ceva pe toate gardurile, să se lăfăie toți în el, să-l vorbească fiecare pe limba sa, care-mai-de-care mai invers: nu există limită în nenorocirea de sens.

De aceea vorba-i înțeleaptă dincolo de multe paliere ale înțelegerii când zice "Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi"


Hei, omule bun.
Nu mai căuta "remedii miraculoase" pentru sănătatea ta, un corp de vis, îmbogățire peste noapte, dezlegare de vrăji, o viață perfectă, etc......
În principiu, ele nu există. Nu așa cum te aștepți tu, sau mai degrabă în felul în care dorești să le interpretezi.
​​Și-apoi, dincolo de asta, trust me: remediile miraculoase de pe net sunt niște porcării de minciuni sfruntate, distribuite în draci de dragul..... distribuirii. Că costă niște bani vizualizările, la majoritatea.

Pe bune.
Am citit multe zeci de rețete miraculoase de detoxifiere, spre exemplu. Nu mai zic de celebrele secrete ocultate de maleficii planetei, de zeci de ani, care vindecă instant cancerul.
Până am ajuns la concluzia că, per-total, toate plantele te detoxifiază instant. Dacă fac un bilanț al tuturor rețetelor – minune..... absolut tot ce mănânc mă detoxifiază brusc. Și mă vindecă.... știi cum? Băi, miraculos!

Nu știu dacă le-o fi scăpat vreo plantă: ghimbirul, lămâia, păpădia, urzica, spanacul, gulia, ridichea, dovleacul, varza, morcovul, cartoful, țelina, sfecla, ananasul, mărul, para, strugurele, caisa, portocala, zmeura, kiwi, păstârnacul, măslina, scorțișoara, cuișoarele, chimionul, feniculul, mărarul, pătrunjelul, leușteanul, oregano, bicarbonatul, oțetul, usturoiul, ceapa, uleiul de măsline, de struguri, de dovleac, de chimen, de cocos, de bambus, de crocodil flambat, pansat, urecheat.....

Am scris doar câteva, care mi-au traversat rapid mintea. Ele sunt mult mai multe. De fapt, de la un articol la altul, ele sunt altele, dar de fiecre dată, cele mai eficiente. Și neapărat ținute secrete până fix în clipa asta, când niște temerari nebunatici "au rupt tăcerea".
Asta cu "rupe tăcerea" mă distrează de fiecare dată. Când am o pasă proastă, citesc repede o rețetă miraculoasă scrisă de unul care a rupt tăcerea.

Mi-l și imaginez cum a luat-o el pe doamna Tăcere, și-a-nceput s-o sfâșie cu dinții de colțul pantalonului evazat, pân-a rupt-o.
La tiv.
Și doamna Tăcere încă n-a observat că-i stă-n cale nebunaticului, trăgând languros dintr-o țigare slim, pe care o ține fandosită între două degete subțiri, cu manichiura impecabilă, făcând cerculețe de fum, plictisită.
Iar ăsta micu', temerarul, dă frenetic din cap, ca un cățel turbat, Arrrrrrrrrrrr.
"Am rupt tăcerea" – se dă cocoș printre gândaci.
Tăcerea nici n-a observat mișcare măcar. Mai scoate-un cerculeț de fum, și suflă-n el. E plictisită rău.

Mai nou, toți au rupt tăcerea, și fiecare are un leac care vindecă pe loc, tot.
Vre, tot!
Mai puțin prostia. Și răutatea.
La astea nu s-a băgat nimeni. Încă. Mă ține să pun pariu c-au s-apară. Cere piața. Și doar suntem în epoca remediilor minune.

Omule bun, omule bun, fă-ți un car de bine și fă ceva pentru tine dacă nu ești în regulă. Caută-te la doctor întâi. Nu-ți pune singur diagnostice, că nu-i chiar așa cum crezi tu. De ce oare incapabilii ăștia de doctori au nevoie de vreo 10 ani de studiu ca să poată să-ți dea ție o veste de căcat? Și tot proști îi faci. Dar tu? Cât știi tu? În afară de ce-ți zic ăștia, nervoșii, de rup ei tăcerea? Te vindeci tu cu bicarbonat? Păi de ce nu ești sănătos, prietene, dacă l-ai luat și preventiv? Trebuia să strălucești de sănătate.

Omule, nu tot ce zboară se mănâncă.
Ei își vând o marfă, atâta tot. Un articol. O adunătură de cuvinte, care produce bani din vizualizări. Și se vizualizează. La greu.
Tot ce vine cu promisiunea lecuirii fără efort personal, se vinde ca pâinea caldă. Anulează total și absolut miraculos, rațiunea.

Bad news:
Nu există leac miraculos pentru nimic, fără efort personal. Chiar nu există. Orice vindecare, pe orice plan, vine cu muncă. Vine cu o schimbare în sine, cu ceva la care se renunță, și ceva pentru care se muncește.

Citeam zilele trecute discuții pe un forum. Un tip cerea sfaturi despre cum să slăbească, în condițiile în care nu poate renunța nici la dulciuri, nici la mâncarea fast-food, nici la sală nu poate merge.
Unii oameni chiar i-au răspuns. Pe bune, au fost oameni care încă au crezut în el, cu toate că el, din start s-a exonerat de orice efort personal. Și-i tot scria cineva cum poate înlocui el dulciurile cu câte un fruct, junk-foodul cu legumele proaspete, tăiate în formă de bastonașe, cum să facă plimbări, măcar 10 minute pe zi..... Tipul răspunde: "Da' pastile de slăbit îmi recomandă cineva? Chiar nu am cum să renunț la mâncare"

Bad news: Nu există.
Nici de slăbit, nici de detoxifiere, nici de vindecat, nici de nimic.
Nimic nu-i moca. Sorry.

Aici vreau să punctez ceva: că detoxifierea asta mă distrează enorm: corpul are deja un sistem complex de detoxifiere. Merge de la sine, așa cum bate și inima, cum circulă și sângele, cum respiri, fără să iei pastile magice care să facă asta pentru tine. Înțălegi mătăluță?

Ideea ar fi să nu bagi chiar rahaturi în tine, să-ți debusolezi tot sistemul, să nu-ți mai facă față propriul organism la lăcomiile și excesele tale. Ăsta-i tot secretul.
Avem și-un sistem imunitar. E din facere, trust me: așa ne-am născut, există-n fiecare, funcționează.
Nu te-ai întrebat chiar niciodată cum Dumnezeu au trăit bunicii noștri până la vârste venerabile, fără să "rupă" cutezătorii ăștia noi, tăcerea? ( :)))))))))))))))))) Arrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))))))))))))  )

Good news:
Organismul e un sistem complex (really) absolut fascinant de inteligent, care este setat să se auto-întrețină la parametri optimi, în general pe perioade nedeterminate, fără să-i dai tu stimulente magice și remedii miraculoase. E un miracol în sine.
Dar de unde să știi asta, că răzvrătiții ăștia care rup tăcerea, o rup exact unde nu-i cazul.... Știi cum e: fiecare pe sufletul lui, maică.
De când salvează ei omenirea..... ne-am pricopsit cu una-n plus: ipohondria (pe care psihanaliștii o numeau și isterie). Hai, două: și viroza de paranoia.

Atenție: Îți vorbește un om care s-a vindecat (miraculos) de ulcer duodenal, cu tratament naturist și muncă la tărtăcuță. A cărei mamă s-a vindecat de cancer. Tot din sânul naturii. Din pădurile de la Făget, mai exact, cu intervenții pe la Ocolul Silvic. Și tot cu muncă la mansardă. Susținută de un călugăr ascet.
Să nu înțeleagă cineva că fix eu minimalizez miracolul naturii.
Eu minimalizez (și de-aș avea o super-putere, aș desființa) paranoia gratuită, goana după miracole de-a moca, fără niciun efort personal, nicio schimbare, cât de mică, niciun strop de asumare, fix să pice din cer, dar fix în gură, și să aibă și gust bun, eventual de ciocolată belgiană, din-aia, preparată de chefi, cu stele michelin, de la 3 în sus.
Minimalizez excesul de nesimțire de pe internet, cu senzaționalul ce-a devenit banal, și de tare prost gust, cu minciuni nici măcar ambalate frumos, doar moțate c-un titlu irezistibil, atât, pur și simplu căcat cu cireșe-n moț.
Asta minimalizez.
Și-aș desființa, dac-aș putea. Uite-așa, de amorul artei. Căci viața e o artă, mafrend.
Și bine-o zice Maestrul pe aia cu mărgăritarele.


 ________________________________________________________________________


P.S.: M-am decis să rup și eu tăcerea. Arrrrrrrrrrrrrrrr :D

Vrei un remediu miraculos? Încearcă fericirea, pe lângă tratamentul dat de doctor, ăla de medicină alopată, sau fitoterapeut, sau cum alegi tu.

N.B.: N-o căuta pe net.